Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Stocksund

Följ

IFK Stocksund, seriös och generös

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig bästa upplevelsen. Läs vår cookiepolicy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
IFK Stocksund
Välj lag

Kontaktinformation

Namn IFK Stocksund
Adress Stockhagsvägen 9
Postadress 18274 Stocksund
Telefon 0700809590
E-post kansli@ifkstocksund.se
Orgnr 802429-0408
Swish 1230915397
Öppettider Kansliet är beläget på Stockhagens IP och är bemannat vardagar. Har ni något ärende till kansliet så hör gärna av er innan så att någon är på plats.

Om IFK Stocksund

Varmt välkommen till IFK Stocksund – Akademiträning för alla!

IFK Stocksund startade som en friidrottsklubb 2005. Vi började träna tillsammans och snart sprang flera ungdomar från IFK Stocksund Lilla Lidingö loppet och Lilla Midnattsloppet med IFK-märket på bröstet.

År 2007 ville flera pojkar födda år 2000 och deras föräldrar göra en satsning på fotboll utöver det vanliga. En grupp gick samman för en satsning på lite mer träning med duktiga ledare och instruktörer. Avsikten var inte att bli en stor förening. Målsättningen var istället att ge pojkar och flickor i Danderyd som var intresserade av att träna mer en chans att få göra det.
Ryktet spred sig i Danderyd om vårt framgångsrika fotbollslag. Man imponerades av våra prestationer och resultat samt av den anda och atmosfär som laget och föreningen utstrålade. IFK Stocksund utvecklade efter hand en modell som kan sammanfattas i orden ”seriös och generös”. Att vara seriös i träning och matcher och att vara generös mot varandra och motståndarna blev och är fortfarande IFK Stocksunds varumärke.

Vår filosofi är att erbjuda våra medlemmar erfarna och engagerade tränare och ledare. Ledare som blir förebilder. Samtidigt är vi i högsta grad beroende av att föräldrar engagerar sig i föreningens arbete och utveckling. I takt med att föreningen växer behöver vi fler som kan bidra till att föra föreningen framåt.

IFK Stocksund kan sammanfattas i fem punkter som beskriver kärnan i vår verksamhet.- Kvalitativ och kvantitativ träning med utbildade tränare dvs ej föräldraledda träningar och vi tränar mer än andra lag även i tidig ålder. Akademiträning för alla.
- Från tidig ålder har vi hög ambitions- och aktivitetsnivå.
- Vi har, där tränarna finner det lämpligt, en individanpassad träning från tidig ålder.
- Våra spelare och ledare förväntas bedriva en seriös träning där vi ger 100% både på träning och match, vi har som målsättning att vinna minst hälften av de matcher vi spelar under en säsong.
- Vi har, för att tillhandahålla den bästa utbildningen, uttalade interna mål om hur vi sportsligt utifrån vår prestation förhåller oss till resultatet.

IFK Stocksund erbjuder idag en fotbollsutbildning med mycket hög kvalitet som skall vara bland de bästa utbildningarna i landet. Detta gör vi genom anställda tränare med hög utbildningsnivå. Med det menar vi att vi har ambitionen att erbjuda alla aktiva i fotbollsverksamheten möjlighet till lika goda utbildningsmöjligheter oavsett vilken utbildningsnivå spelaren befinner sig på. Utbildningstanken är central i verksamheten och präglar allt vi gör på och av plan och genom individanpassad utbildning säkerställer vi allas behov.

För att säkerställa att klubben utbildar våra killar och tjejer till att bli goda lagkamrater och fotbollsspelare så har vi en värdegrund som vi bygger hela vår verksamhet på. Värdegrunden visar att vi tar ansvar för föreningen och våra relationer till andra människor, även långt utanför fotbollsplanen. Våra tränare arbetar aktivt med våra spelare för att säkerställa att de förstår och vet hur vi ska uppföra oss. Värdegrunden är inte bara till för våra spelare utan även för alla föräldrar. För varje åldersgrupp så finns det en värdegrundsansvarig som säkerställer att alla föräldrar förstår vad vi som klubb står för och hur vi alla spelare och föräldrar uppför oss på träning, på match och vid sidan av plan.

IFK Stocksunds herrlag spelar säsongen 2023 i Ettan för första gången i föreningens korta historia. Bakgrunden till IFK Stocksunds A-lagsverksamhet är en sammanslagning med Västerås-laget Juventus IF under hösten 2016. Juventus IF bildades redan 1948, men det var 2011 som föreningen började att avancera i seriesystemet under ledning av Franco Pertunaj. Franco tog upp laget i division 3 och lyckades att hålla laget på den övre halvan genom alla år. Under 2016 påbörjade IFK Stocksund och Juventus IF en diskussion om sammanslagning där utgångspunkten var att IFK Stocksund hade en växande ungdomsverksamhet, men inget seniorlag, men hos Juventus var det omvända förhållanden. Säsongen 2017 blev den första med den nya strukturen och IFK Stocksund vann division 3. IFK Stocksunds damlag spelar säsongen 2023 i Div 2 Mellersta .

Under våren 2019 fick klubben två stjärnor i SEFs certifiering av fotbollsakademier.

Om Ni vill veta mer om IFK Stocksund så kontakta gärna vårt kansli eller någon i vår sportsliga ledning.